• 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 6.jpg
 • 7.jpg
 • 8.jpg
 • 9.jpg
 • 9A.jpg
 • A.jpg
 • B.jpg
 • C.jpg
 • D.jpg
 • E.jpg

Οι Ναζι-σιωνιστές βομβαρδίζουν τη Γάζα. Η παλαιστινιακή αντίσταση αντεπιτίθεται.Από την Τετάρτη το απόγευμα το Ισραήλ πραγματοποιεί φονική αεροπορική επιδρομή στη Γάζα με μαχητικά αεροσκάφη και με μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά αεροσκάφη, τα λεγόμενα drones. Μέχρι στιγμής οι νεκροί παλαιστίνιοι στην πλειοψηφία τους άμαχοι ανέρχονται στους έντεκα και οι τραυματίες στους 90. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται, καθώς οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ κατά αμάχων συνεχίζονται. Ισραηλινό μαχητικό ανατίναξε με πύραυλο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο ανώτατος διοικητής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασσάμ, Αχμαντ Αλ Τζααμπάρ με τον γιό του, δολοφονώντας τους ακαριαία. Ο ισραηλινός στρατός έδωσε χτες στη δημοσιότητα βίντεο της επίθεσης, προκειμένου να θριαμβολογήσει τη δολοφονία του επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων της Χαμάς μέσα στον ισραηλινό λαό. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ο Αχμάντ Αλ Τζααμπάρ ήταν ο βασικός υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις παράδοσης του αιχμάλωτου ισραηλινού στρατιώτη Σαλίτ, οι οποίες όπως ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς οι ισραηλινοί, αποτέλεσαν σημαντικό πλήγμα για το κύρος και την δύναμη του Ισραήλ, αφού ανάγκασαν τους σιωνιστές να αποφυλακίσουν αρκετά μέλη και στελέχη της αντίστασης σε αντάλλαγμα για την παράδοση του Σαλίτ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου εγείρει ξανά την μόνιμη δικαιολογία του σιωνιστικού κράτους ότι οι ένοπλες οργανώσεις της αντίστασης αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ και το Ισραήλ οφείλει να χτυπήσει για να τις εξουδετερώσει. Ξεχνάει να συμπληρώσει ότι το Ισραήλ σύμφωνα με τα τις αποφάσεις του ΟΗΕ μετά τον πόλεμο του '68 είναι κατοχική δύναμη σε όλο το εύρος της Δυτικής Οχθης, στην ανατολική Ιερουσαλήμ και εδώ και χρόνια πολιορκεί από στεριά και από αέρα την Δυτική Λωρίδα της Γάζας που αντιστέκεται περήφανα και αποφασιστικά στις κατοχικές δυνάμεις. Επιπρόσθετα, το Ισραήλ επεκτείνει ακατάπαυστα τους εποικισμούς σε Ανατολική Ιερουσαλήμ και Δυτική Οχθη, ξεκληρίζοντας καθημερινά παλαιστίνιους από τις πατρογονικές τους εστίες.Η παλαιστινιακή αντίσταση σηκώνει το γάντι της πρόκλησης. Την Τετάρτη ρουκέτες της αντίστασης έπληξαν την πόλη Μπερσεμπά. Τα ισραηλινά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι ρουκέτα της αντίστασης έπληξε το εμπορικό κέντρο της πόλης. Τα ξημερώματα της Τετάρτης για πρώτη φορά στην ιστορία της αντίστασης ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε το Τελ-Αβίβ. Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ ρουκέτα της αντίστασης έπληξε την νότια πόλη του Ισραήλ Κiryat Malachi με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς ισραηλινούς.

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι ήδη στο νότο του Ισραήλ επικρατεί πανικός με ουρές να σχηματίζονται στους σιδηροδρομικούς σταθμούς από ισραηλινούς πολίτες που θέλουν να απομακρυνθούν άρον-άρον από τα σύνορα με τη Γάζα. Χτες το βράδυ οι ταξιαρχίες Αλ-Κασσαμ εξέδωσαν το κάτωθι μήνυμα: "Δεσμευόμαστε να μετατρέψουμε σε κόλαση τις ζωές των Σιωνιστών και να τους κάνουμε να μετανιώσουν τη στιγμή που αποφάσισαν να δολοφονήσουν το γενναίο ηγέτη μας, και οι μέρες είναι αρκετές για να αποδείξουμε τις δεσμεύσεις μας".

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση καταδικάζει την επίθεση των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων και καλεί τον ελληνικό λαό σε συγκέντρωση την Παρασκευή 16/11 στις 17.00 έξω απο την Ισραηλινή πρεσβεία για να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην παλαιστινιακή αντίσταση, κόβοντας κάθε σχέση συνεργασίας, πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής με το ναζιστικό κράτος του Ισραήλ.

Νίκη στα όπλα της παλαιστινιακής αντίστασης!

Συγκέντρωση - Διαμαρτυρία έξω απο την Ισραηλινή πρεσβεία, Παρασκευή 16/11, 17.00

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages