Ένας Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι 42 ρουκέτες χτύπησαν το νότιο Ισραήλ, και έφτασαν στην περιοχή της Γκεντέ. Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ ανέφερε ότι οι ρουκέτες προσγειώθηκαν 40 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ.

Τα βλήματα δεν προκάλεσαν θύματα, αλλά η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι.

Η τελευταία κλιμάκωση άρχισε αφού το Ισραήλ δολοφόνησε τον επικεφαλής των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης κοντά στην πόλη της Γάζας την Παρασκευή.

Το Ισραήλ ανάγγειλε ότι δεν θα σταματήσει αυτό που αποκαλεί επιχειρήσεις "προληπτικής  στόχευσης" που αποσκοπούν στον τερματισμό της εκτόξευσης ρουκετών και των διασυνοριακών επιθέσεων.

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στα μέλη του κόμματός του Λικούντ στο Κοινοβούλιο: "Ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να επιτίθεται στους τρομοκράτες της Γάζας με δύναμη και αποφασιστικότητα."

Είπε, επίσης, ότι ο ισραηλινός στρατός ήταν έτοιμος να διευρύνει τις επιχειρίσεις του και να τις συνεχίσει για όσο κρίνεται αναγκαίο.

Η Ουάσιγκτον -κύριος σύμμαχος του Ισραήλ- και τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη βία.

"Για άλλη μια φορά ο άμαχος πληθυσμός πληρώνει ένα τρομερό τίμημα", είπε ο Μπαν Κι Μουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατήγγειλε τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ ως "απαράδεκτες" και κάλεσε το Ισραήλ να "επιδείξει μέγιστη αυτοσυγκράτηση."

Σε δηλώσεις της προς το Συμβούλιο, η Κλίντον καταδίκασε την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ και κάλεσε και τις δύο πλευρές να αποκαταστλησουν την ηρεμία. Όμως δεν αναφέρθηκε ειδικότερα στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ούτε στα δεκάδες θύματα ανάμεσα στους Παλαιστίνιους.

Η Γαλλία και η Ρωσία έκαναν επίσης έκκληση για τον τερματισμό των συγκρούσεων και τόνισαν την ανάγκη να αποφευχθoύν τα δεινά των άμαχων πολιτών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Αλ-Αράμπι εξέδωσε δήλωση στο Κάιρο καταδικάζοντας τις ισραηλινές επιδρομές και ζήτησε επειγόντως από το Συμβούλιο Ασφαλείας να παρέμβει και να "σταματήσει την επιθετικότητα".

Σε αυτό το ρεπορτάζ συνεισέφερε το Reuters.

[πηγή: http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=467398 ]

 

 

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages