ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

15 Μάη 1948–2024

76 χρόνια από τη Νάκμπα

Φέτος συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη Νάκμπα, τη μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, εκδιώχθηκαν από τα πατρογονικά τους εδάφη, από σιωνιστικές ένοπλες συμμορίες, που δεν δίστασαν να εξοντώσουν χιλιάδες Παλαιστίνιους και να σβήσουν ολόκληρα παλαιστινιακά χωριά από τον χάρτη, προκειμένου να δημιουργηθεί η σιωνιστική οντότητα που ονομάζεται κράτος του Ισραήλ. Ενα κράτος που βασίζεται πάνω στον ρατσισμό, την ιδέα της «εβραϊκής υπεροχής» και τις τακτικές εθνοκάθαρσης σε βάρος του γηγενούς παλαιστινιακού λαού. Ενα κράτος που αποτελεί μαντρόσκυλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα...

Σικάγο Μάης 1886 – Γάζα Μάης 2024

Υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που συνδέει τους αγώνες των λαών του κόσμου. Είτε αυτοί είναι ενάντια στην βάρβαρη καπιταλιστική εκμετάλλευση, είτε ενάντια στην καταπίεση και την γενοκτονία. Ολοι αυτοί οι αγώνες αποτελούν βήματα του περάσματος της ανθρώπινης κοινωνίας από την προϊστορία στην Ιστορία. Βήματα προς μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον ιμπεριαλισμό και την κάθε μορφής καταπίεση.

Περισσότερα...

Στις 27-28 Ιανουαρίου θα βρεθεί στην Ελλάδα ένας απ’ τους πλέον εξειδικευμένους εκπαιδευτές Krav Maga, ο Tamir Gilad. «Καλεσμένος» της ελληνικής ομοσπονδίας Krav Maga, IKMF, θα βρεθεί στη χώρα μας να διδάξει τις υψηλές τεχνικές «αυτοάμυνας» και να διαφημίσει ακόμα περισσότερο ένα σύστημα πολεμικών λαβών, πλήρως δοκιμασμένων πάνω στα σώματα των Παλαιστινίων. Ο «κύριος» Tamir έχει υπηρετήσει 3 χρόνια στον ισραηλινό στρατό, φτάνοντας το 1987 (1η Ιντιφάντα) να διοικεί ολόκληρη μονάδα αποτελούμενη από 70 στρατιώτες. Είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και πλέον απ’ τους πιο βασικούς εκπαιδευτές που γυρίζουν τον κόσμο για να απλώσουν την «τέχνη» τους.

Τι είναι με λίγα λόγια το Krav Maga; Πρόκειται για το επίσημο σύστημα μάχης του ισραηλινού στρατού, ένα σύστημα «αυτοάμυνας» που συνδυάζει λαβές και τεχνικές στη μάχη σώμα με σώμα, το οποίο έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί πάνω στα σώματα των παλαιστίνιων αντρών, γυναικών και παιδιών.

Η IKMF, μια απ’ τις ελληνικές ομοσπονδίες Krav Maga, φέρνει συχνά-πυκνά εκπαιδευτές από «κάτω» σε σεμινάρια διαφόρων ειδών, που απευθύνονται από αστυνομικούς μέχρι στον οποιονδήποτε πολίτη. Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτές είναι ενεργά ή πρώην ενεργά στελέχη του ισραηλινού στρατού, εκπαιδευτές στρατιωτών και εποίκων φασιστών, ενώ η εκπαίδευση περιλαμβάνει απ’ τη μάχη σώμα με σώμα μέχρι τη σκοποβολή, τη χρήση μαχαιριών, οπλισμού κ.λπ. Ξεχνάει όμως η ομοσπονδία να σημειώσει, στα εν λόγω σεμινάρια, ότι η ειδίκευση στην σκοποβολή των συγκεκριμένων εκπαιδευτών έχει γίνει σε ζωντανούς κινητούς στόχους, τους Παλαιστίνιους.

Εδώ και μια δεκαετία πλέον το ελληνικό κράτος, με τα διάφορα μνημόνια συνεργασίας που έχει υπογράψει με το Ισραήλ, έχει εμβαθύνει τις σχέσεις του με την σιωνιστική οντότητα. Απ’ το αθλητικό πεδίο με το Krav Maga, μέχρι το πολιτιστικό, και από την έκδοση αναρίθμητων βιβλίων χρηματοδοτούμενων πολλές φορές απ’ την ίδια την ισραηλινή πρεσβεία, μέχρι τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ. Με το αφήγημα ότι το καθεστώς Ερντογάν είναι με τους Παλαιστίνιους, κάτι που απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα, άρα η φυσική μας θέση σαν λαός είναι να είμαστε με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, επιχειρεί συστηματικά να αλλοιώσει τη λαϊκή συνείδηση και να πείσει τον ελληνικό λαό πως με το Ισραήλ «είμαστε μαζί, ανήκουμε κι οι δυο στη Δύση».

Με τη συντελούμενη γενοκτονία σε βάρος του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού, η λαϊκή οργή για τους βασανιστές και τους δολοφόνους του ανθού της Παλαιστίνης έχει γιγαντωθεί, όπως εκφράστηκε στις μαζικότατες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση του. Ο ελληνικός λαός αρνείται να σιωπήσει μπροστά στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από τους σιωνιστές.

Να μην τολμήσει κανείς απ’ τους εγκληματίες αυτούς να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός διαχρονικά είναι αλληλέγγυος με τη μαχητική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και στέκεται δίπλα του στον αγώνα για ανεξαρτησία και απελευθέρωση. Θα μας βρουν απέναντί τους.

  • Ανεπιθύμητος ο Tamir Gilad στην Ελλάδα!
  • Ανεπιθύμητοι οι εγκληματίες πολέμου κι οι δολοφόνοι των Παλαιστινίων!
  • Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Γενάρης 2024

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


Η Παλαιστινιακή Αντίσταση θα νικήσει!

Ολες-οι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση του.
Σάββατο 27 Γενάρη, 12 μ.μ., Πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Ο παλαιστινιακός λαός προσφέρει τον ανθό της νεολαίας του στις οργανώσεις της Αντίστασης. Χωρίς να σκύβει το κεφάλι, υπομένοντας τα βάσανα, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο υποχώρησης, δίνοντας φτερά στα πόδια των μαχητών της Αντίστασης που πέφτουν πάνω στον σιωναζιστή εισβολέα, γεμάτοι αυτοθυσία και αυταπάρνηση, αδιαφορώντας για τη ζωή τους.

Οι σιωνιστές, ανίκανοι να επιδείξουν κάποια επιτυχία στα πεδία των μαχών, σφυροκοπάνε τον άμαχο πληθυσμό και τις πολιτικές υποδομές της Γάζας, ενώ τα ένοπλα σκέλη των οργανώσεων της Αντίστασης τους καταφέρουν ισχυρότατα πλήγματα, κάνοντάς τους να ουρλιάζουν από τρόμο όποτε διασταυρώνονται με τους μαχητές της. Η σιωνιστική οντότητα, διαιρεμένη λόγω της πλήρους αποτυχίας της στα πεδία των μαχών, και λυσσασμένη απέναντι στη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού να υπερασπίσει μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του τη γη του, αναζητά λύση, προσπαθώντας να βρει τη λιγότερο επώδυνη διέξοδο από την παγίδα θανάτου που της έχει στήσει η Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Γάζα.

Από την πλευρά της η Αντίσταση, δεμένη σαν το κρέας με το νύχι με τον παλαιστινιακό λαό, αμετακίνητη απαιτεί από τους σιωνιστές την απόσυρση των δυνάμεων τους από την Γάζα, την πλήρη και οριστική διακοπή του πολέμου και την απελευθέρωση των χιλιάδων παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τα ισραηλινά κολαστήρια, προκειμένου να απελευθερώσει τους αιχμάλωτους ισραηλινούς στρατιώτες που κρατάει.

Το σιωνιστικό κράτος έχει απονομιμοποιηθεί στα μάτια όλης της ανθρωπότητας, έχοντας ως μοναδικό στήριγμα τις ΗΠΑ και μια χούφτα δυτικών ιμπεριαλιστικών κρατών με συγκεκριμένα συμφέροντα στη Μέση Ανατολή καθώς και τους λακέδες τους, όπως το ελληνικό κράτος. Απ’ την άλλη, ο παλαιστινιακός λαός έχει στο πλευρό του τους λαούς όλου του κόσμου που βροντοφωνάζουν για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και για ελεύθερη Παλαιστίνη.

  • Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!
  • Η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωνισμού-ιμπεριαλισμού!
  • Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης —οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής— του ελληνικού κράτους με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ!

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ προς την Ισραηλινή πρεσβεία
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/1 στις 14:00 στο ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Επί 3 μήνες, εκτυλίσσεται η σιωνιστική βαρβαρότητα στη Γάζα και την Δυτική Όχθη και ταυτόχρονα η απαράμιλλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Επί 3 μήνες οι σιωνιστές, ανίκανοι να επιδείξουν κάποια επιτυχία στα πεδία των μαχών, σφυροκοπάνε τον άμαχο πληθυσμό και τις πολιτικές υποδομές της Γάζας. Η σιωνιστική οντότητα, διαιρεμένη και λυσσασμένη απέναντι στη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού να υπερασπίσει μέχρι τελευταίας ρανίδας τη γη του, αρνείται να προχωρήσει σε κατάπαυση πυρός, προσπαθώντας να βρει μια λιγότερο επώδυνη διέξοδο από την παγίδα θανάτου που της έχει στήσει η Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Γάζα. Για 100 μέρες οι σιωνιστές σφάζουν, βομβαρδίζουν, αιματοκυλούν τη Λωρίδα της Γάζας, δεχόμενοι συντριπτικά πλήγματα από τις οργανώσεις της Αντίστασης.

Περισσότερα...

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages