Στα πλαίσια του διεθνούς μήνα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζορζ Αμπνταλλά μεταφράσαμε και δημοσιεύουμε πρόσφατη δήλωση του Αμπνταλλά για την Αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης στους σιωναζιστές κατακτητές.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΖΟΡΖ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ (25/2/2024)

Αγαπητοί/ες Φίλοι/ες, Αγαπητοί/ες Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Εδώ και πάνω από τεσσεράμισι μήνες, ο παλαιστινιακός λαός, μέ όλες τις κοινωνικές και πολιτικές συνιστώσες του, αντιμετωπίζει μια μαζική γενοκτονική επίθεση στη Γάζα και τις, όχι λιγότερο θανατηφόρες, στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, όπου οι ρατσιστές άποικοι και οι στρατιώτες του κατοχικού στρατού επιδίδονται καθημερινά στις χειρότερες ακρότητες, με σκοπό να εντείνουν ακόμη περισσότερο τηναποικιοποίηση και να κάνουν αφόρητες τις συνθήκες ύπαρξης για την πλειονότητα των λαϊκών μαζών. Αυθαίρετες συλλήψεις, δολοφονίες ακτιβιστών, καταστροφές κατοικιών και άλλες βιαιοπραγίες γίνονται όλο και περισσότερο η καθημερινή μοίρα όλων των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Τα ιμπεριαλιστικά κράτη της Δύσης, φυσικά, παίρνουν θέση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο πλευρό της σιωνιστικής οντότητας, ενορχηστρώνοντας μια προπαγανδιστική εκστρατεία, δικαιολογώντας και υποστηρίζοντας αυτόν τον εγκληματικό σιωνιστικό πόλεμο, διαβάλλοντας ολημερίς τις κύριες δυνάμεις που αντιστέκονται και κυρίως ποινικοποιώντας εδώ [στη Γαλλία], κάθε πρωτοβουλία αλληλέγγυα με τον αγώνα των παλαιστινιακών λαϊκών μαζών και των μαχόμενων πρωτοποριών τους.

Η ιμπεριαλιστική αστική τάξη σε αυτή τη χώρα, τη στιγμή ακριβώς που γιορτάζει την πανθεονοποίηση ενός ηρωικού προσώπου της Αντιφασιστικής Αντίστασης [του Μισάκ Μανουσιάν] επικαλείται ξεδιάντροπα το «δικαίωμα νόμιμης αυτοάμυνας» του σιωνιστή κατακτητή απέναντι στην Αντίσταση του παλαιστινιακού εθνικού κινήματος.

Σπάνιες είναι οι φωνές στη σοσιαλδημοκρατική διανόηση που υπενθυμίζουν στους αυλοκόλακες του συστήματος ότι ο αποικιοκράτης κατακτητής δεν έχει καμία νομιμότητα. Η κατοχή και ο κατοχικός στρατός με όλα όσα σπέρνουν στο πέρασμά τους είναι εξ ολοκλήρου παράνομοι. Αντίθετα, η Αντίσταση στον κατακτητή σε όλες της τις μορφές είναι η πιο νόμιμη και ευγενής έκφραση του «δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση».

Περισσότερα...

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση στέκεται σταθερά αλληλέγγυα στον Λιβανέζο κομμουνιστή Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά και στηρίζει το νέο αίτημά του για αποφυλάκιση και απέλαση στη χώρα του, τον Λίβανο.

Θα συμμετέχουμε, με πρωτοβουλία που θα ανακοινώσουμε, στο κάλεσμα της γαλλικής συλλογικότητας Ενωτική Καμπάνια για την Απελευθέρωση του Ζορζ Αμπνταλλά σε ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΗΝΑ ΔΡΑΣΕΩΝ (από τις 6 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου) για την απελευθέρωσή του.

Ακολουθεί η μετάφραση του γαλλικού καλέσματος.

Περισσότερα...

Το Σάββατο 22 Οκτώβρη 2022, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από τη φυλακή της Λανμεζάν όπου κρατείται ο σύντροφος Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Χάρη στην κινητοποίηση πολλών οργανώσεων από διάφορες πόλεις της Γαλλίας, έγινε μια δυναμική πορεία αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Λιβανέζου κομμουνιστή, που είναι φυλακισμένος στη Γαλλία από το 1984 για τη δράση του ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν:

Ζορζ Αμπνταλλά, οι σύντροφοί σου είναι εδώ

Η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει

Ζήτω ή ένοπλη πάλη του παλαιστινιακού λαού

Περισσότερα...

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση συμμετέχει στον μήνα διεθνούς αλληλεγγύης στον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά οργανώνοντας ένα διήμερο αλληλεγγύης στην Αθήνα.

Στις 24 του Οκτώβρη, ο λιβανέζος κομμουνιστής Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά θα μπει στον 39ο χρόνο κράτησης στις γαλλικές φυλακές. Κατέχει ήδη το θλιβερό προνόμιο να είναι ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.

Μαχητής της παλαιστινιακής αντίστασης με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και έπειτα με την αντιιμπεριαλιστική μαρξιστική οργάνωση Λιβανέζικες Επαναστατικές Ενοπλες Φράξιες (FARL), πληρώνει το τίμημα της επαναστατικής συνέπειας και της αξιοπρέπειάς του.


Τετάρτη, 19/10/2022 | 7 μμ | Νομική Σχολή
Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ
Ομιλητής ο συγγραφέας του Σαΐντ Μπουαμαμά

Ο Σαΐντ Μπουαμαμά, κοινωνιολόγος, συγγραφέας και αγωνιστής στρατευμένος επαγγελματικά και προσωπικά στους αγώνες χειραφέτησης σε όλες τις διαστάσεις τους, έρχεται στην Ελλάδα καλεσμένος της Δικτύωσης για να παρουσιάσει το βιβλίο του Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στη Γαλλία τον Φλεβάρη του 2021 και στην Ελλάδα τον Ιούνη του 2022, με την άδεια του συγγραφέα και των εκδόσεων Premiers Μatins de Novembre, σε μια μη κερδοσκοπική έκδοση της Δικτύωσης.

Ο Σαΐντ Μπουαμαμά συγκέντρωσε σ’ αυτό το βιβλίο όλο το υλικό της Υπόθεσης Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τα πάντα για τον αγώνα του Αμπνταλλά, για την προσωπικότητα και τις ιδέες του, για την οργάνωση των τρομοδικών από το γαλλικό κράτος, για την «επεξεργασία» της γαλλικής «κοινής γνώμης» από τον Τύπο κτλ.

Η μετάφρασή του στα ελληνικά ήταν αυτονόητη υποχρέωση και έχει ως σκοπό να κυκλοφορήσει το βιβλίο όσο γίνεται πιο πλατιά στην Ελλάδα, ως ελάχιστη συνεισφορά αλληλεγγύης στον αγώνα για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά.

Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά με μήνυμά του από τη φυλακή της Λανμεζάν, καθώς και έλληνες πολιτικοί κρατούμενοι.

Επίσης, θα υπάρξει παρέμβαση μέσω τηλεσύνδεσης από τη συλλογικότητα Campagne Unitaire pour la Libération de Georges Abdallah.


Πέμπτη, 20/10/2022 | 6 μμ | Γαλλική Πρεσβεία
Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία
(Βασ. Σοφίας 7, απέναντι από τη Βουλή)

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι ενταγμένη στο πλαίσιο αντίστοιχων συγκεντρώσεων που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση καλεί κάθε συλλογικότητα, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης για ν’ ακουστεί δυνατά και από την Ελλάδα η κραυγή:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η δήλωση του συντρόφου Ζωρζ Αμπνταλλά διαβάστηκε το Σάββατο 21 Οκτώβρη 2017 στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη φυλακή της Λανμεζάν όπου κρατείται. Η δήλωση μεταφράστηκε απο τη Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και διαβάστηκε στη σημερινή (24/10/2017) συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Γαλλική πρεσβεία.


Αγαπητοί/ες Σύντροφοι/ισσες, αγαπητοί/ες φίλοι/ες,

Γνωρίζοντας ότι αυτές τις στιγμές είστε συγκεντρωμένοι απέναντι από αυτούς τους απαίσιους τοίχους και τους πύργους ελέγχου, εδώ μέσα παίρνουμε πολλή δύναμη και η καρδιά μας ζεσταίνεται. Το κλίμα, όλο το κλίμα, αλλάζει μέσα σε αυτά τα φρικτά μέρη, όταν η ηχώ της ζωής που αντιδρά, ταράζει την ανώνυμη κοινοτοπία μιας θανατηφόρας καθημερινότητας εγκλεισμού... κι έτσι, η αντήχηση της παρουσίας σας τόσο κοντά στα κελλιά μας, προκαλεί πολλά συναισθήματα και πολύ ενθουσιασμό...

Σίγουρα, σύντροφοι/ισσες, οι ποικίλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αναπτύξατε στη διάρκεια αυτής της 33ης χρονιάς αιχμαλωσίας, όχι μόνο συνέβαλαν αποτελεσματικά στην αποκάλυψη του παραλογισμού της δικαστικής αυθαιρεσίας και της εκδικητικότητας του Κράτους, αλλά κυρίως έχουν επιφέρει μια κραυγαλέα διάψευση όλων εκείνων που στοιχημάτιζαν το ξεφούσκωμα της αλληλέγγυας ορμής σας.

Προφανώς, συντρόφισσες και σύντροφοι, γνωρίζετε ότι επίσης χάρη σε αυτή την κινητοποίηση, με την ποικιλομορφία της στράτευσης, οι επαναστάτες αγωνιστές εδώ στα κελλιά της δημοκρατίας και αλλού, καταφέρνουν να σταθούν όρθιοι πίσω από τους απαίσιους τοίχους, παρ' όλα τα χρόνια της αιχμαλωσίας...

Περισσότερα...

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages