Η ελευθερία του Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά κρίνεται απαράδεκτη

 

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (Cour de Cassation) συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Απριλίου και εξεδωσε την απόφασή του.

"Ανατρέπει και ακυρώνει την απόφαση της 10ης Ιανουαρίου 2013 του Δικαστήριου Εφαρμογής Ποινων του Εφετείου του Παρισιού."

"Κρίνει απαράδεκτη την αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους του Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά."

Δεν αφήνει περιθώρια αναίρεσης"το Ανώτατο Δικαστήριο είναι σε θέση να εφαρμόσει άμεσα το νόμο και να θέσει τέρμα στη δικαστική διαδικασία."

Οι λόγοι που επικαλείται παραπέμπουν στο άρθρο 729-2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Επειδή οι προϋποθέσεις που καθορίστηκαν -δηλαδή η απόφαση απέλασης που δεν πραγματοποιήθηκε- δεν ικανοποιήθηκαν, προκύπτει ότι η υπό όρους απελευθέρωση ενός αλλοδαπού κατάδικου για τον οποίο δεν λαμβάνονται μέτρα απομάκρυνσης από την επικράτεια, πρέπει να πληρεί τις συνθήκες της μορφής και της ουσίας του νόμου, που ισχύουν για κάθε κατάδικο σύμφωνα με το άρθρο 730-2.

Ο Ζωρζ Αμπνταλλά φυλακίστηκε στη Γαλλία πριν 28 χρόνια και έξι μήνες. Η περίοδος υποχρεωτικής φυλάκισης που αντιστοιχούσε στην καταδίκη του έληξε στις 27 Οκτωβρίου 1999. Εκτοτε όλες οι αιτήσεις για την απελευθέρωσή του απορρίφθηκαν...

Από τις 17 Ιανουαρίου 2012, όταν ο Ζωρζ Αμπνταλλά υπέβαλε την [τελευταία] αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους, ο σύντροφός μας υφίσταται μια δικαστική παρωδία που εξελίσσεται από την αποτίμηση της επικινδυνότητάς του για έξι εβδομάδες στη φυλακή Fresnes, δια μέσου ακροαματικών διαδικασιών, δύο εφέσεων, τεσσάρων αναβολών και μιας ακυρωτικής παραπομπής, για να καταλήξει τελικά στην απόρριψη του αιτήματός του για απελευθέρωση.

Είτε η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη είτε όχι εφόσον ο M. Valls αρνήθηκε να υπογράψει την αναγκαία απόφαση απέλασης, η ιμπεριαλιστική και σιωνιστική συνενοχή της γαλλικής κυβέρνησης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, που αντιδρούν έντονα σ' αυτή την απελευθέρωση, είναι τα πραγματικά πολιτικά κίνητρα που κρατάνε στη φυλακή το σύντροφό μας. Και σ' αυτό το πλαίσιο, οι πολλές διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησης του Λιβάνου αποδείχθηκαν σκανδαλωδώς μάταιες λόγω της αφ' υψηλού περιφρόνησης ενός γαλλικού κράτους ως πρώην επιτρόπου του Λιβάνου.

Οι εκδικητικές προσπάθειες ταπείνωσης του Ζωρζ Αμπνταλλά και της οικογένειάς του δεν πρόκειται να πλήξουν τη μαχητική τους αντίσταση και την αποφασιστικότητά τους να απαιτούν να ξανασμίξουν επιτέλους.

Εμείς θα τους στηρίξουμε μέχρι τέλους.


Ο αγώνας συνεχίζεται!


Συλλογικότητα για την Απελευθέρωση του Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

 

Ο αδελφος του Αμπνταλλα, Ζοζέφ Αμπνταλλά, δηλώνει:
"Η αποφαση των Γαλλικων αρχων να μην ελευθερωσουν τον Αμπνταλλα δεν μας σοκαρει! Εμεις, οι αντιιμπεριαλιστες αγωνιστες, ειμαστε συνηθισμενοι σε αυτην την τυραννια: η μπουρζουαζια που συνθλιβει της δικες της αξιες και τη δικη της δικαιοσυνη; Τιποτα το καινουργιο! (...) Δεν θα αφησουμε καμμια Γαλλικη σημαια να κυματιζει στη Λιβανεζικη γη (κλεισιμο ολων των Γαλλικων οργανωσεων στο Λιβανο)."

 

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages