Από την Καμπάνια Απελευθέρωσης του Αχμάντ Σααντάτ λάβαμε το παρακάτω κείμενο:

 

17-25 Οκτωβρίου 2014: Ημέρες Δράσης

Λευτεριά στον Αχμάντ Σααντάτ και όλους τους παλαστίνιους πολιτικούς κρατούμενους!

Τέρμα στην απαγόρευση των οικογενειακών επισκέψεων!

Λευτεριά στον Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα!

Στις 14 Σεπτεμβρίου οι κατοχικές αρχές των φυλακών απαγόρευσαν τις οικογενειακές επισκέψεις για τρεις μήνες στον Αχμάντ Σααντάτ, το φυλακισμένο Παλαιστίνιο ηγέτη και γενικό γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η ενέργεια αυτή έρχεται εν μέσω της απαγόρευσης οικογενειακών επισκέψεων σε εκατοντάδες παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, κατά τη βούληση των αξιωματούχων της ισραηλινής κατοχής, από τον Ιούνιο αυτού του έτους. Η άρνηση των οικογενειακών επισκέψεων δεν έχει στόχο μονάχα να αποκόψει τους παλαιστίνιους κρατούμενους από κάθε επικοινωνία με τις οικογένειές τους, τις κοινότητές τους και τον κόσμο εκτός φυλακής, αλλά επίσης και να τιμωρήσει συλλογικά τις παλαιστινιακές οικογένειες, με το να τους αρνείται την πρόσβαση στους έγκλειστους αγαπημένους τους.

 

Το 40% των Παλαιστίνιων ανδρών στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα έχουν κρατηθεί σε κατοχικές φυλακές. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, ενώ σχεδόν 2.000 από αυτούς φυλακίστηκαν μέσω μαζικών συλλήψεων από τον Ιούνιο και μετά. 500 Παλαιστίνιοι κρατούνται υπό διοικητική κράτηση, χωρίς κατηγορίες ή δίκη, ενώ 1.500 παλαιστίνιοι κρατούμενοι είναι άρρωστοι και τους αρνούνται την πρόσβαση σε επαρκή ιατρική φροντίδα – πάνω από 100 εξ αυτών είναι βαριά ασθενείς με καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Από τον Ιούνιο αυτού του έτους, το ισραηλινό κράτος έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του στους παλαιστίνιους κρατούμενους επιπρόσθετα, με την απαγόρευση εκατοντάδων οικογενειακών επισκέψεων, οι οποίες γίνονται με δύο τρόπους: είτε με εντολές απαγόρευσης επίσκεψης προς τους κρατούμενους, είτε με εντολές εξαίρεσης «ασφάλειας» προς τα μέλη της οικογένειας. Κάποιοι φυλακισμένοι δεν έχουν δει τα μέλη της οικογένειάς τους εδώ και χρόνια. Αυτή η πρακτική συνοδεύεται από βίαιες εισβολές στα κελιά και τις πτέρυγες των κρατούμενων, από κατασχέσεις των υπαρχόντων τους, απαγόρευση πρόσβασης στο κυλικείο και συχνές μεταγωγές κρατούμενων από τη μια φυλακή στην άλλη.

Αυτές οι επιθέσεις στοχεύουν στην απομόνωση των παλαιστίνιων κρατούμενων από τον παλαιστινιακό λαό –και από τα μάτια και τη συνείδηση του κόσμου. Η Καμπάνια Απελευθέρωσης του Αχμάντ Σααντάτ προτρέπει όσους αισθάνονται αλληλέγγυοι στην Παλαιστίνη σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση από 17 έως 25 Οκτωβρίου για να αναδείξουν τον αγώνα των παλαιστίνιων κρατούμενων για δικαιοσύνη και ελευθερία, και να απαιτήσουν να τερματιστεί το μέτρο της απαγόρευσης οικογενειακών επισκέψεων.

Η 24η Οκτωβρίου είναι επίσης και η 30ή επέτειος της φυλάκισης του άραβα αγωνιστή για την Παλαιστίνη, του Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, στις γαλλικές φυλακές. Ο Αμπντάλα, ο λιβανέζος κομμουνιστής η δίκη του οποίου ήταν γεμάτη παρατυπίες, έχει κερδίσει το δικαίωμα υφ’ όρων αποφυλάκισης πολλάκις έως ώρα, ενώ κάθε φορά η άρνησή του προέρχεται από τα ανώτατα κλιμάκια της γαλλικής κυβέρνησης, υπό την πίεση ΗΠΑ και Ισραήλ. Δράσεις και εκδηλώσεις οργανώνονται στη Γαλλία και αλλού με το αίτημα της αποφυλάκισης του Αμπντάλα.

Στις 17 ως 25 Οκτωβρίου, αναλάβετε δράση για τον Αχμάντ Σααντάτ, το Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, και όλους τους παλαιστίνιους και άραβες πολιτικούς κρατούμενους στις κατοχικές φυλακές – και για όσους υφίστανται την καταπίεση πίσω από τα κάγκελα σε όλο τον κόσμο.

Διήμερο αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά (19-20 Οκτώβρη 2022)

Πορεία στην Αμερικάνικη & Ισραηλινή πρεσβεία, Τρίτη 15/5, 6μμ

Nakba 2018

Πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, Σάββατο 20/1, 6μμ, Σύνταγμα

Πορεία Σάββατο 20 Γενάρη στην Αμερικάνικη πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 15/6, 7μμ, Αγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση-συζήτηση με την ΣΙΡΙΝ ΙΣΑΟΥΙ: Πέμπτη 29/3, 7μμ, ΕΜΠ

Shireen Issawi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 20/5, 12:00μμ, Μοναστηράκι

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων απεργών πείνας

Αφίσα 2/5/2017

Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά

Λευτεριά στον Μπιλάλ Καγιέντ

Αλ Νακμπα: 65 χρονια εθνοκαθαρσης

Tο ενημερωτικό φυλλάδιο της πρωτοβουλίας

Other Languages